Mijn favorieten

Taxaties

 

 

NWWI

 
Wat is het NWWI?
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, woningcorporaties, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, betrouwbare en zo objectief mogelijke woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de
getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Valideren
Voor de financiering van een hypotheek met NHG (en steeds vaker ook voor niet NHG-hypotheken) is een “gevalideerd” taxatierapport verplicht. Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én zijn taxatierapporten voldoen aan de daarvoor opgestelde strenge kwaliteitseisen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Ook Kees Jan Berveling van KJB makelaardij is als taxateur aangesloten bij het NWWI.

Hoe werkt het?
Na acceptatie van de opdracht maakt de taxateur het taxatierapport op en verklaart hierin op basis van zijn eigen expertise én lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Hij onderbouwt volgens strenge richtlijnen zijn waardeoordeel en zo wordt voor u duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. U ontvangt, na de digitale ondertekening door de taxateur, het taxatierapport volledig automatisch via de e-mail of indien gewenst ondertekend per post.

De kosten voor een NWWI taxatierapport zijn

Voor een woonhuis € 450,--
Voor een appartement € 495,--

Inclusief 21 % BTW, NWWI kosten en Kadaster kosten.
Het betreft een all in prijs.

Voor meer informatie kunt u bellen met  06 - 22567190.


NWWI taxatierapport aanvragen?
Klik op het NWWI-logo, u komt automatisch in het aanvraagscherm van de taxateur.

 

 
      

 


 

Woning van de maand